Forum Sayfaları

Merhaba! Forumlar sayfamıza hoş geldiniz. Burada, ortak ilgi alanlarını paylaşan, bilgi alışverişinde bulunan ve çeşitli konularda tartışmalar yapan bir topluluk bulacaksınız. Amacımız, sizlere dostça ve destekleyici bir ortamda etkileşim kurma fırsatı sunmak.

Yeni Bir Konu Başlat

şifre

Önceki Forum Konuları

İstiharede Yeşil Yılan Görmek

Merhabalar. Ben biri ile evlilik kararı aşamasındayım. iki rekat namaz kılıp istihare duasını okuyarak istihareye yattım. İlk uykuya daldigimda o kişinin yüzünü ardından kahverengi rengini gördüm ancak daha sonra bir rüya gördüm. Hava kararmak üzere kasvetli bir havaydı. Rüyada evlilik kararı asamasinda olduğum kişiyi değil, benimle evlenmek istedigini bildiğim başka birinin yüzünü gördüğümü hatırlıyorum. Bir kapı vardı alttan ve üstten açılıyordu. Ben alttan kapıyı açıp içeri giren küçük bir adam görüyordum ama benden başka kimse o adami görmeyip üst kapının başka bir şey tarafından açıldığını söylüyordu. Kapı ve o durum ürperticiydi. Bunu söyleyenler arasında benimle evlenmek isteyen o kişi de vardı. Daha sonra gruplar halinde bir yere ulasmamiz gerekiyordu. Başımızdaki adam bana yeşil yılanın yolu göstereceğini söyledi. Büyük kafalı parlak yeşil yılan geldi. Gruptaki diğer kişiler korktu bende korktum ama korkmamalari gerektiğini söyledim. Yesil yılan tek katlı beyaz sandalyeli beyaz teraslı bir eve girdi ve bana siz devam edin ben size yetisecegim dedi. Biz koşturmaya başladık yılanın korkusu hala vardı. Ben yolu biliyormuş gibi bir yandan tarif ediyordum. Korkuyla uyandım. Saat 5:00 civarıydı tekrar uyudum. Bu seferde sarı kutucuklar gördüm o kutucuklar doluyordu. Daha sonra ise kendimi berrak bir denizde gördüm yüzüyordum. Sabah uyandığımda kafam ve için karışıktı. Bu istihare rüyasını nasıl yorumlamaliyim?

Soruyu soran : Nehavadanegökte / 23 Mayıs 2024 Perşembe

1 Cevap yazıldı

Istihareye yattım hayırlı mı değil mi

eski sevgilimle barışmak istiyorum ama kararsız kaldım ve hayırlı mı değil mi diye 5 gün istihare yaptım her seferinde rüya gördüm ama tam hatırlamıyorum hepsinde de bana biraz trip atıp barışıyordu renk hatırlamıyorum ama sanırım birisinde yeşil giyiniyordu ve beyaz renkde gördüm o rüyada kendimi işerkende gördüm son rüyamı iyi hatırlıyorum başka bi şehirdeydik konyada ve müze gibi bi yerdeydik sanırım konya mevlanadaydık siyah veya kahverengi bir torba vardı onun içindede sanırım para vardı onu eski sevgili sırtlayıp benden kaçmaya başladı hava güneşliydi aydınlıktı en yakın arkadaşıda peşinden gitti sonra bunlar yoruldu ve fışkiye nin kenarlarında su taşmasın diye bulunam mermerler oturdular ve bende habersizce gidip torbayı aldım sonra kaçtım karanlık bir yere doğru sonra yoruldum ve bir odaya girdim dükkanda olabilirdi içerisi karanlıktı ama yinede görebileceğimiz kadar aydınlıktı sonra sevgilim beni orada buldu ve yakalandım bende para falan umrumda değil diyip torbayı yere attım para falan umrumda değil sadece sen umrumdasın beni affet dedim oda bana eskisi gibi olamam dedi bende üzüldüm ve tamam artık daha fazla çabalamıycam kendine iyi bak diyip yanından gitmeye karar verdim tam kapıdan çıkıcakken arkamdan seslendi oma döndüm sonra gözleri dolmuş ve sulu gözlerle biraz daha çabalasana hatta yapış dudağıma öp beni beni öpersen senle sevgili olmak zorunda kalırım beni senle sevgili olmaö için mecbur bırak reddedemiyeceğim birşey yap dedi ve ağlamaya başladı yanına doğru gittim yüzünü saklıyordu ağladığını görmeyim diye ve tamam artık istemiyorum öpme dedi bende onu öptüm başta öpüşmemeye çalıştı biraz öptükten sonra oda beni öpmeye başladı bi süre dudaktan öpüştük ve barıştık o torbayıda orada bırakıp tekrar dışarıya çıktık ve aydınlığa doğru gittik şimdi eski sevgilimle barışmak için yaptığım istihare hayırlı mı değil mi yardımcı olursanız sevinirim

Soruyu soran : bünyamin / 11 Mayıs 2024 Cumartesi

1 Cevap yazıldı

İstihare Rüyasında 3 Rüya Görmek?

Merabalar. Ben dün gece istihare namazına yattım. Normal abdest aldım 2 rekat namaz kıldım ama kafirun suresini bilmediğim için 2 rekatta da ihlas okudum. Sonra istihare duasını bilmediğim için kendimce dua ettim. Kıbleye doğru yatmamız gerekiyormuş ancak ben onu yapamadım sadece sağ tarafıma dönüp Ayet-el Kürsi okuyup yattım. Nihat Hatipoğlu kıbleye dönüp yatmanın sünnet olduğunu önemli olanın niyet olduğunu söylemiş ben de hiç şüphesiz uyudum. Ben 16 yaşındayım internetten biriyle tanıştım anladığım kadarıyla o da dinine düşkün biri ama emin olamadım sonuçta internetten ne kadar iyi olabilir diye. Acaba bıraksam mı falan dedim aramızda daha bir şey yok ama internetten tanışıp evlenen insanlar bile var. Bu arada ilk defa biriyle konuştum yani. Kararsız kaldım dedim istihareye yatayım ona göre karar veririm ne yapacağıma. Sabah uyandığımda içimde iyi yada kötü bir his yoktu önemli olan bu hismiş ama sezemedim gerçekten. Ve uyandığımda hiç rüya görmediğimi düşündüm. Sonra biraz zaman geçti aklıma gelmeye başladı. Tam 3 rüya gördüm. Birinde bir kuzenim doğmuştu yeni hatta ağırdı dedim ki ne kadar ağırmış maşallah kucağımda ağladı sonra susturdum biraz. O sırada gerçekte var olan kuzenimi de gördüm sevdim. Kıskanmıştı ben o yeni doğan bebeği sevince ben de onunla ilgilendim. Ama bebeğin bir hastalığı vardı çünkü teyzem 50 yaşına yakın doğurmuştu. Ancak o diğer var olan kuzenimin de bir hastalığı var annesi biraz geç doğurduğu için ama bu yeni doğanın hastalığı daha hafifti. Çok mutlu olmuştuk çocuk kızdı. Diğer rüyamda ise kardeşim komşumuzun çocuğunu seviyordu o da daha 2 aylık falan gerçekte. Kardeşim 2 saat o bebeği sevdi bana hiç vermedi ben de üzüldüm ağladım hatta benim yapmam gereken daha çok şey var çocuğu sevmeye geldim bir türlü sevemedim diye. O bebek de erkek sonradan verdiler sevdim. Son rüyamda ise markette bir kavga çıktı markette biriyle kavga ediyordum. Bu rüyalarda geçen isimler Zeynep, Sibel, Gülce, Feride. Yani olduğundan emin olduklarım bunlar. Çok arada kaldım. Acaba yeniden istihareye mi yatmalıyım? Bir hocaya danışmamız söylenmiş ama ben bunu kendi içimde halletmek istiyorum. Benim için önemli bir karar. Sizce bu rüyanın anlamı nedir? İstihareye yattığım şey benim için hayırlı mıdır? Bir kez daha mı yatmalıyım? Dediğim gibi hislerimi sezemedim. Yani o konuda da belirsizim.

Soruyu soran : Ayşe / 23 Nisan 2024 Salı

1 Cevap yazıldı

Eski sevgilim için istihare yaptım hayırlı mı değil mi anlayamadım

eski sevgilimle barışmak istiyorum ama kararsız kaldım ve hayırlı mı değil mi diye 5 gün istihare yaptım her seferinde rüya gördüm ama tam hatırlamıyorum hepsinde de bana biraz trip atıp barışıyordu renk hatırlamıyorum ama sanırım birisinde yeşil giyiniyordu ve beyaz renkte gördüm o rüyada kendimi işerkende gördüm son rüyamı iyi hatırlıyorum başka bi şehirdeydik konyada ve müze gibi bi yerdeydik sanırım konya mevlanadaydık siyah veya kahverengi bir torba vardı onun içindede sanırım para vardı onu eski sevgili sırtlayıp benden kaçmaya başladı hava güneşliydi aydınlıktı en yakın arkadaşıda peşinden gitti sonra bunlar yoruldu ve fışkiye nin kenarlarında su taşmasın diye bulunam mermerler oturdular ve bende habersizce gidip torbayı aldım sonra kaçtım karanlık bir yere doğru sonra yoruldum ve bir odaya girdim dükkanda olabilirdi içerisi karanlıktı ama yine de görebileceğimiz kadar aydınlıktı sonra sevgilim beni orada buldu ve yakalandım bende para falan umrumda değil diyip torbayı yere attım para falan umrumda değil sadece sen umrumdasın beni affet dedim oda bana eskisi gibi olamam dedi bende üzüldüm ve tamam artık daha fazla çabalamıycam kendine iyi bak diyip yanından gitmeye karar verdim tam kapıdan çıkıcakken arkamdan seslendi oma döndüm sonra gözleri dolmuş ve sulu gözlerle biraz daha çabalasana hatta yapış dudağıma öp beni beni öpersen senle sevgili olmak zorunda kalırım beni senle sevgili olmaö için mecbur bırak reddedemiyeceğim birşey yap dedi ve ağlamaya başladı yanına doğru gittim yüzünü saklıyordu ağladığını görmeyim diye ve tamam artık istemiyorum öpme dedi bende onu öptüm başta öpüşmemeye çalıştı biraz öptükten sonra oda beni öpmeye başladı bi süre dudaktan öpüştük ve barıştık o torbayıda orada bırakıp tekrar dışarıya çıktık ve aydınlığa doğru gittik şimdi eski sevgilimle barışmak için yaptığım istihare hayırlı mı değil mi yardımcı olursanız sevinirim

Soruyu soran : bünyamin / 31 Aralık 2023 Pazar

1 Cevap yazıldı

Çok Okunanlar

İstihare Duası Türkçe

İstihare Duası Türkçe

Haber Bülteni